woensdag 11 juni 2014

Gen.magazine zoekt oude schoolfoto's voor rubriek NostalGen

We krijgen steeds veel reacties op onze oproep voor fotomateriaal voor de rubriek NostalGen. In het septembernummer van Gen.magazine is het thema 'naar school'. Heb je een mooie foto van je overgrootvader in de klas, een grootmoeder op weg naar school, of een oudtante touwtjespringend op het schoolplein?  Dan houden we ons van harte aanbevolen. We zijn m.n. op zoek naar foto's van vóór de oorlog en hopen op juweeltjes uit verschillende tijdperken. We zoeken niet alleen klassenfoto's, maar juist ook andere taferelen, zoals de onderstaande foto.

"Schoolvoorbeeld". De vader van één van onze collega's.

Foto's kunnen via WeTransfer (gratis) worden opgestuurd naar de redactie, t.a.v. uitgeverij@cbg.nl. De inzendtermijn sluit op 10 augustus. De redactie zal uit de inzendingen een eigen selectie maken. De inzender geeft toestemming dat de foto gepubliceerd wordt in Gen.magazine.

Vereisten

Een scan moet voldoen aan de volgende vereisten: scan in kleur, format JPEG of Tiff, minimaal 300 dpi, originele afmetingen (niet verkleind).

Bij de inzending a.u.b. vermelden wanneer de foto is genomen, wie de geportretteerden zijn en waar het tafereel zich afspeelt. Gelieve ook de adresgegevens en het telefoonnummer van de inzender te vermelden, zodat de redactie eventueel contact op kan nemen.

Suriname. Op weg naar school. Ca. 1900 (Geheugen van Nederland)
Schoolklas in Huizen. Ca. 1900 (Geheugen van Nederland)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten