vrijdag 18 oktober 2013

Repertorium DTB als PDF online

In 1980 bracht het CBG het bekende Repertorium DTB uit. Doop-, trouw- en begraaf- en lidmatenregisters van de kerken (DTB) zijn de belangrijkste bronnen voor onderzoek in de zeventiende en achttiende eeuw. Het repertorium biedt een overzicht van deze registers en waar ze destijds te vinden waren als origineel, in kopie, in  gedrukte vorm of als microfiche/film. Veel registers zijn inmiddels op meerdere plaatsen in kopie of als microfiche beschikbaar gekomen of staan gewoon online. De informatie over welke registers bewaard zijn en niet verloren zijn gegaan is echter nog steeds actueel.

Het repertorium bestrijkt niet alleen Nederland, maar ook grensplaatsen en het verdere buitenland waar zich Nederlanders hadden gevestigd als vluchteling of in voormalige koloniën.

Het CBG heeft het Repertorium nu als PDF online gezet, zowel als geheel als in delen.  (Dit laatste voor mensen zonder breedband internet.) Het laatste deel bevat ook een overzicht van gebruikte afkortingen. De tekst is ge-OCR'd, waardoor in de PDF's kan worden gezocht naar (delen van) bepaalde plaatsnamen.

Totaal : Het gehele Repertorium (OCR)

Deel 1: Ter Aar - Cornjum
Deel 2: Cothen - Hichtum 
Deel 3: Hidaard - Nieuwland
Deel 4: Nieuwland - Sexbierum
Deel 5: Sibbe - Zijpe
Deel 6: Buitenland, Militairen, verklaring van afkortingen


Totaal: Het gehele Repertorium zonder OCR

Repertorium DTB. Globaal overzicht van de Nederlandse doop- en trouw- en begraafregisters e.d. van voor de invoering van de Burgerlijke stand - W. Wijnaendts van Resandt en J.G.J. van Booma (ongewijzigde herdruk; Den Haag 1998) 285 blz. ISBN 90-7032-407-5

13 opmerkingen:

 1. Sibbe-Zijpe is niet te downloaden.
  Foutmelding.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De downloads zijn slecht leesbaar. Erg bibberige letters. Inzoomen of uitzoomen voor betere leesbaarheid helpt ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is echt heel slecht werk en dient te worden over gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Uitzonderlijk prutswerk. Niet te lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voorgaande anoniemen hebben of een goede leesbril nodig of een andere computer.
  Alles zeer duidelijk te lezen en goed te downloaden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het spijt mij voor dhr/mw. Lam. Alles is zo goed als onleesbaar op mijn MacBook, wat ik ook doe.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Uitstekend te lezen - geen idee wat het is!
  Maurits van Zuiden

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit werk is zeer slecht leesbaar in de browser van Mozilla Firefox, echter in Internet Explorer is het goed leesbaar. Men dient dus de juiste browser te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zie het probleem niet goed te lezen en ik ben niet kippig

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Kennelijk zijn de PDF's niet met alle PDF-readers en browsers even goed te lezen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de OCR van de ingescande tekst. Wanneer hij terug is van vakantie zullen we de webmaster vragen om ook een onge-ocr'de versie te uploaden.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zojuist is ook een niet-ge-ocr'de versie toegevoegd. Overigens gaf een ICT'er aan dat het probleem waarschijnlijk zit in de inline reader die zit ingebouwd in Firefox/Chrome. Wanneer de PDF wordt download en in een aparte PDF-reader wordt geopend is deze dan wèl te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bij mij werkt het prima met Win-XP en Adobe reader 8.0

  Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Snel aanbod aan het einde van het jaar.

  U bent een man, een vrouw, een jonge vrouw, een oudere vrouw of u wilt financiële hulp onze instelling Creditfiance biedt u een uitstekende promotie van financiële hulp aan alle mensen in de wereld die behoefte hebben
  Dit jaar is de rente op onze hypotheek afgenomen. We hebben onze rente verlaagd naar 1,8% gedurende 10 jaar. Voorheen was dit 3,7%. We begonnen in juli 2018 met 2 leningen voor een totaalbedrag van 900.000 €.

  Neem snel contact met ons op om te profiteren van deze geweldige financiële promotie.
  E-mail: info@creditfinance-bank.com
  WhatsApp-nummer: +33784505888

  BeantwoordenVerwijderen