dinsdag 24 april 2012

Boek: Vlaams ABC van de genealogie

In samenwerking met Familiekunde Vlaanderen verscheen bij FARO (het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed) het naslagwerk ABC van de genealogie van de zeer ervaren auteur Johan Roelstraete. 
Het betreft een lexicon waarin zowel de beginnende leek als de gevorderde genealoog op een toegankelijke en accurate wijze informatie kan vinden over honderden termen (historische zoals 'leendenombrement', maar ook hedendaagse zoals 'mitochondriaal DNA'), uitleg bij beschikbare bronnen en hun bewaarplaats, webadressen van genealogische organisaties over heel de wereld en zeer uitvoerige verwijzingen naar beschikbare literatuur en websites.

Het boek is zeker ook geschikt voor Nederlandse genealogen die een deel van hun roots in Vlaanderen hebben. Want hoewel het Nederlands en het Vlaams zéér verwante talen zijn, blijven er altijd bijzondere Vlaamse termen die de Nederlander voor raadsels kunnen stellen. En de genoemde websites etc. zijn uiteraard ook welkom.

Het ABC van de genealogie van Johan Roelstraete telt 286 pag.'s, kost € 20, -(excl. verzendkosten) en kan zowel bij Familiekunde Vlaanderen als bij FARO besteld worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten