donderdag 19 mei 2011

Serie handleidingen voor gebruikers GensDataPro

Recent verscheen een derde deel uit de serie handleidingen voor het gebruik van het computerprogramma GensDataPro. Dit derde deel gaat over invoer van gegevens. De eerste twee delen behandelden de uitvoer van gegevens (deel 1 over tekstuitvoer, deel 2 over grafische uitvoer en website). 

De in het derde deel behandelde gegevensinvoer betreft in het bijzonder de invoer van basisgegevens en afbeeldingen.
Na een inleidend hoofdstuk over de installatie van het programma, wordt uitgebreid ingegaan op de invoer van persoonsgegevens. Hoewel het boek niet is bedoeld als een handleiding voor genealogie, wordt er – mede door de talrijke voorbeelden – veel uitgelegd over het opzetten van een stamboom en de keuzes die het programma daarbij biedt. Het maken van een back-up van de bestanden wordt daarbij niet vergeten. Deze serie boeken is zeer rijk geïllustreerd: vrijwel iedere optie in de software wordt uitgelegd aan de hand van een afbeelding. Dit deel gaat uitgebreid in op het toevoegen van foto's aan de ingevoerde gegevens. Het laatste hoofdstuk gaat over zoeken en sorteren. Een index sluit het boek af. 

Met het nog te verschijnen vierde deel, over de invoer van bronnen, zal de serie compleet zijn. Deze boekenreeks is onmisbaar voor iedere GensDataPro-gebruiker die de software tot in de details wil leren kennen.

J. Hofland-Poot, Invoergids GensDataPro. basisgegevens en foto's. (Ede: Geneaducatie 2011 i.s.m. Uitgeverij Tienstuks). 144 blz. ill., index. ISBN 978-90-8860-048-7. www.gensdatapro.nl. Prijs € 29,95 (excl. verzendkosten). Zie ook: www.geneaducatie.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten